“Het komt elke keer op dezelfde plek terug…”

Stel, je hebt last van stijfheid en pijn in je schouders en nek. Je laat je grondig masseren door een geweldige fysio of masseur. Die stelt vast dat er een flinke spierknoop zit. Dat heb je tijdens de behandeling ook wel gevoeld. Na de behandelig voel je opluchting, de spierknoop lijkt geslonken en heb je minder last. Heel fijn! Maar binnen no-time loopt de plek weer vast. En de volgende keer dat je je laat behandelen, zit die spierknoop weer op dezelfde plek. Hoe kan dit nou?

Misschien sport je te fanatiek, maak je teveel dezelfde beweging, of heb je een verkeerde houding. Dat zijn allemaal vormen van overbelasting die spieren ertoe aan kunnen zetten om spanning vast te blijven houden, met alle gevolgen van dien. Ook psychische spanningen en heftige emoties kunnen tot spanning in de spieren leiden.

Als je er vrij zeker van bent dat er geen overbelasting in het spel is, of als de spanningen en spierknopen maar niet willen verdwijnen, dan kan Body Stress Release uitkomst bieden. Want soms kunnen spieren niet loslaten vanwege een opstapeling van spanning in het lichaam vanuit het verleden. Het lichaam zit dan vast in een reflexmatig spanningspatroon, dat zonder een duwtje in de goede richting niet opgelost kan worden.

Body Stress Release geeft dat duwtje in de goede richting. Door middel van reflextesten sporen we de spanningspatronen op en met zachte druk helpen we de spieren weer te ontspannen zodat het lichaam zichzelf kan herstellen.

Je houd misschien ook van..