Wist je dat een kind met ADHD rond het twaalfde levensjaar naar schatting 20.000 méér negatieve reacties heeft gekregen van mensen om zich heen dan kinderen zonder ADHD? 

Dat doet heel veel met de emoties van het kind. En vanwege hun ADHD is het toch al moeilijker voor ze om met hun emoties om te gaan. 

Heftige emoties zijn een trigger om spanning op te slaan in het lichaam. Geen wonder dus dat kinderen met ADHD vaak veel spanning in hun lijf hebben. 

Die spanning zorgt voor extra onrust, die bijdraagt aan de hyperactiviteit, die weer extra negatieve reacties oproept, enzovoorts. 

Ze komen dan vast te zitten in een negatieve spiraal die een grote invloed heeft op hun ontwikkeling, hun zelfbeeld en hun gevoeligheid voor afwijzing en verslaving.

Body stress release helpt kinderen (én volwassenen😉) met ADHD om de spanning die zich heeft vastgezet in het lichaam (en de gevoelens die hierbij horen) weer los te laten. 

Er komt meer rust in het lichaam en daarmee ook in de geest. Stil zitten, de gedachten ordenen en slapen gaat dan beter, waardoor ze de alledaagse uitdagingen beter aan kunnen. Het effect is vaak enorm.

Kinderen zijn nog volop in de groei. Hierdoor reageren zij vaak een stuk sneller op de behandeling dan volwassenen. Loopt uw kind tegen problemen aan vanwege ADHD of herkent u de negatieve spiraal die ik hierboven noemde? Dan is het starten van een BSR-behandeling zeker de moeite waard.

Een consult voor kinderen kost € 50,- en wordt in de aanvullende verzekeringen van bijvoorbeeld Zilveren Kruis en ONVZ vergoedt. U kunt het beste bij uw verzekeraar zelf navragen of uw kind in aanmerking komt voor vergoeding, dit kan namelijk per polis en per situatie verschillen.

Je houd misschien ook van..