Een ontspannen geest….in een lichaam dat strak staat van de spanning?!

Dat werkt toch zo niet? Nee, zeker niet. Een overdosis stress zorgt dat je lichaam zich continu schrap zet tegen wat er komen gaat. Het staat op scherp, beducht voor gevaar, altijd alert. In zo’n lichaam wordt het heel moelijk om rust te vinden en je niet onnodig druk te maken.

Soms begint de eerste stap naar geestelijke ontspanning in het lichaam. Als dat uit de vasthoudende noodstand komt en weer in de ontspan- en herstelmodus komt kan je verstandelijk ook weer gaan ontspannen. Dan kun je je makkelijker over dingen heen zetten die anders gaan dan je had gedacht of gehoopt. Makkelijker de boel de boel laten als dat eens nodig is.

Dan heb je minder moeite met dingen waar je geen controle over hebt, met loslaten wat in het verleden ligt of misschien nog gaat gebeuren in de toekomst. En niet te vergeten, je slaapt dan ook beter. Wat ook weer veel goeds doet voor je lichaam, je concentratievermogen, geheugen en welbevinden.

Body Stress Release helpt je lichaam om spanning los te laten. Het activeert het gedeelte van je zenuwstelsel dat gaat over rust, herstel en lichaamsbewustzijn. Het omschakelen van het “actie-reactie” gedeelte van het zenuwstelsel naar de “rust en herstel” kant vindt vaak al op de bank plaats. Sommigen vallen zelfs al in slaap op de bank – de meesten komen er met een aangenaam soezelig hoofd van af. Als ik een euro had voor alle “sorry hoor”s die ik krijg voor het gapen na de behandeling, dan was ik een rijke vrouw, haha!

Je houd misschien ook van..