Waarom helpt BSR zo goed bij hernia’s?

Omdat het de druk op de wervels en tussenwervelschijven verlicht.

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf die op de zenuwwortel drukt. Vaak komt dit door teveel spanning in de spieren rondom de wervels. BSR stimuleert het lichaam om die overmatige spanning weer los te laten, zodat de druk op de wervels en tussenwervelschijf weer afneemt. De pijn neemt dan vaak al snel af.

Door de kantelbare behandelbank hoeft u niet zelf op de tafel te klimmen. U gaat tegen de kussens staan en wordt door de bank langzaam in horizontale positie gebracht. Dit verdeelt uw gewicht heel geleidelijk over uw wervelkolom, wat fijn is als u veel pijn heeft.

Eén van mijn clienten (vrouw, 57 jaar) schreef over haar ervaring met BSR bij haar hernia:

“Door een hernia op L4 werd een beenzenuw afgekneld en had ik vreselijk pijn. Pijnmedicatie met Ibuprofen en Oxycodon kregen de pijn nauwelijks onder controle. Omdat ik eerdere goede ervaringen met BSR had en helemaal ten einde raad was heb ik een afspraak gemaakt voor een behandeling.

Ik had veel pijn en kon nauwelijks lopen, liep voorovergebogen als een heks uit een sprookje. Zelfs liggen kon ik vaak maar kort volhouden en ik moest daarom tijdens de behandeling telkens overeind om de pijn enigszins draaglijk te houden. Daar kreeg ik alle ruimte voor en ik werd met veel geduld behandeld.

Na elke behandeling ging ik met minder pijn en in een veel verticalere positie de deur uit. Ik ben heel erg blij dat ik door middel van BSR een stuk minder pijn heb, meer mobiel ben en een veel rechtere houding heb gekregen.”

Interesse? Neem contact op via 06-23616165 of info@bsrbreedveld.nl

Je houd misschien ook van..