Als je lichaam een auto was….

Een auto is mooi, complex ding. Er zitten honderden onderdelen in en die moeten goed met elkaar samen kunnen werken om de auto werkend te houden. Een auto heeft voldoende benzine nodig, maar ook koelvloeistof en motorolie. Iedereen weet dat. En omdat ze veel geld kosten, zijn er maar weinig mensen die daarop zouden beknibbelen.

Hoe anders gaan we vaak met ons lichaam om. Ook al is het ons meest kostbare bezit, we zorgen er vaak heel anders voor dan voor onze heilige koe.

Als er bij een auto een rood lampje gaan branden, rijden we gelijk naar de garage, vullen de koelvloestof bij, etc. Maar als ons lichaam ons vertelt dat het niet krijgt wat het nodig heeft, negeren we dat. Is dat niet gek?

We gaan te laat naar bed, eten ongezond, letten niet op onze houding, zetten toch nog dat tandje bij op het werk en van sporten komt het soms ook niet.

Subtiele signalen dat er iets niet goed gaat (vermoeidheid, een pijntje hier en daar) worden vaak genegeerd. We vinden vaak dat ons lichaam niet zo moet zeuren. En dat gaat op den duur niet goed. Als ons lichaam het dan af laat weten, zijn we gefrustreerd. Maar is het echt zo raar dat je “pech onderweg” krijgt als je alle subtiele signalen van je lichaam negeert?

Je verwacht toch ook niet van een auto dat hij blijft rijden zonder motorolie, op de verkeerde bezine, met versleten banden en zonder koelvloeistof? En dan te bedenken dat de meeste onderdelen van een auto nog wel te vervangen zijn. Maar voor een mensenlichaam….

Wees dus alert op signalen van je lichaam die je vertellen dat het niet krijgt wat het nodig heeft. Pijn, stijfheid, irritatie, rusteloosheid, slapeloosheid, labiliteit zijn allemaal signalen dat het ergens aan ontbreekt. Neem dat serieus. Je leven is zoveel aangenamer als je je lichaam geeft wat het nodig heeft!

Merk je dat er sprake is van “achterstallige onderhoud” dan kan Body Stress Release helpen om alles weer goed draaiend te krijgen. Het neemt de spanning weg die je lichaam belemmert bij het zelfherstel. Zie het als een revisie van jouw “auto” 😉

Je houd misschien ook van..