Je lichaam weet niet dat er geen tijger in de struiken zit…

Lang geleden hadden we een snelle reactie op bedreigingen nodig. Als er een tijger in de struiken zat, moest je lichaam razendsnel in actie komen om te vluchten of vechten voor je leven. En hoewel ons leven behoorlijk is veranderd, doet het lichaam dat nog steeds: bij stress gaan je bloeddruk en hartslag omhoog, je spieren verstrakken en door allerlei stresshormomen word je super alert.

Dat is natuurlijk een heel nuttig mechanisme – als er echt een fysieke bedreiging is. Maar dit mechanisme houdt geen rekening met onze gedachten en onze veranderde leefwereld.

We kunnen dénken aan een noodscenario, zonder dat het daadwerkelijk gebeurt. En een noodscenario betekent in onze leefwereld vaak geen fysiek gevaar. De kans dat je je zorgen maakt over een deadline of geldzaken is groter dan dat je je daadwerkelijk in een situatie bevindt waarin een tijger het op je gemund heeft en je moet rennen voor je leven. Maar je lichaam weet dit niet. Het probeert je naar beste vermogen te redden voor de vermeende bedreiging op de enige manier die het kent.

Omdat er geen fysieke dreiging is, maak je geen gebruik van al die extra spierspanning, stresshormonen en verhoogde bloeddruk. Gevolg is dat je er een beetje in blijft hangen. Je spierspanning blijft hoog, net als je bloeddruk. Je bent nog steeds super alert als je eigenlijk wil slapen. De spanning zet zich steeds meer in je lichaam vast. Wat je vroeger beschermd zou hebben, vormt nu een probleem op zichzelf. Je lichaam zit permanent vast in de “ik-zet-me-schrap-voor-wat-er-komen-gaat-stand”.

Je kunt je lichaam helpen om dit probleem aan te pakken. Door bewust minder over stressvolle zaken na te denken, te gaan sporten om alle stresshormonen uit je systeem te krijgen en ontspanningsoefeningen te doen.

Maar als de stress zich toch in je lichaam heeft vastgezet, dan kan Body Stress Release je helpen om die spanning weer los te laten. Het geeft je lichaam de juiste signalen om de opgeslagen spanning weer los te laten.

Lichaam en geest hoeven zich niet meer continu schrap te zetten. Dat voelt een stuk prettiger en zorgt voor meer energie en verbeterde veerkracht.

Interesse? Neem contact op via info@bsrbreedveld.nl of 06-23616165.

Je houd misschien ook van..