Wist je dat slechthorendheid nek-, schouder- en hoofdpijn kan veroorzaken?

Omdat je het allemaal moeilijk kunt verstaan, moet je letterlijk en figuurlijk ingespannen luisteren. Onbewust leun je voorover, of draai je hoofd en nek om het geluid beter op te vangen.

Zeker als er veel omgevingsgeluid is, kost het allemaal veel meer moeite om alles mee te krijgen – en dat lukt ook niet altijd. Je kan het gevoel hebben dat je altijd alert moet zijn, want je hoort niet altijd goed wat er aan komt of waar het vandaan komt. Dat kost allemaal veel energie en zorgt voor spanning in kaken, nek en schouders.

Die spanning kan zorgen voor hoofdpijn, kaakklemmen, en stijfheid en pijn in nek en schouders. Omdat de zenuwen die naar de armen en handen lopen vanuit de nek komen, kan je van die nekspanning zelfs klachten in armen of handen krijgen zoals tintelingen, een doof gevoel in je vingers of krachtsverlies.

Body Stress Release haalt de spanning weg zodat je weer vrijuit kan bewegen en die vervelende spanningsklachten verdwijnen.

Uiteraard kan goede gehoorondersteuning, zoals hoortoestellen en solo- appartuur enorm helpen als je slechthorend bent. Twijfel je of hoorondersteuning nodig is, dan is het zeker aan te raden om een hoortest te laten doen. Op tijd beginnen met hoorondersteuning maakt het wennen daaraan een stuk eenvoudiger en voorkomt sociale isolatie

Je houd misschien ook van..