De kracht van BSR: het omdraaien van de neerwaartse spiraal

Eén van de mooiste dingen van mijn beroep is dat ik mijn clienten zie opbloeien. Als ze komen zitten ze vaak in een neerwaartse spiraal. Ze hebben spanningen, die lichamelijke klachten geven, die de slaap en ontspanning verstoren, waardoor er naast lichamelijke problemen ook emotionele en (over)vermoeidheidsklachten ontstaan. Hun systeem is zo overbelast dat ze er niets meer bij kunnen hebben, dus met elke tegenslag gaan ze verder achteruit. Dat voelt uitzichtsloos, wat ook weer stressvol is, enzovoorts.

BSR helpt het lichaam om spanning los te laten en tot rust te komen. Slapen gaat beter, waardoor het lichaam ‘s nachts weer wat kan herstellen en leeggehaalde reserves weer aan kan gaan vullen. Pijn en stijfheid worden langzaam minder, waardoor bewegen makkelijker gaat en er weer wat energie beschikbaar komt om leuke dingen te doen – waardoor je weer meer energie opbouwt en weer positieve emoties gaat ervaren. Ontspannen gaat makkelijker – je bent niet meer continu alert en gehaast. Dat geeft je weer wat hoop en moed om door te gaan.

Je voelt beter wat er in je lichaam gaande is, zodat je beter rekening kunt houden met wat je lijf nodig heeft. En mocht je eens een keer te veel hebben gedaan, dan herstelt je lichaam hier steeds een beetje sneller van. Het lukt je weer om goed voor je lichaam te zorgen, zodat het ook beter voor jou kan zorgen. En als beloning daarvoor komt je spontaniteit en het sprankeltje in je ogen weer terug. Prachtig!

Het begint met een oplossing voor een lichamelijk probleem, maar er gebeurt zoveel meer. Dát is de echte kracht van BSR.

Je houd misschien ook van..