Mentale stress: ook een oorzaak van vastgezette spanning

Eén van de oorzaken voor vastgezette spanning is mentale stress. Dat kan veel te maken hebben met hoe je met jezelf om gaat. Stel, je bent bij je beste vriend(in) voor kerstmis en hij/zij laat de kerstkip aanbranden. Hoe zou je reageren?

Zou je gaan schelden?
Kleineren?
De hele avond steken onder water blijven geven over hoe ontevreden je bent?

Ik gok van niet. Hoewel het niet leuk is, kan zoiets natuurlijk gebeuren. En het maakt van je vriend(in) nog geen vreselijk mens.

Bedenk je nu eens wat er in je hoofd om zou gaan als je zélf de kerstkip aan had laten branden.

Wat zeg je tegen jezelf op zo ‘n moment?
Kan jijzelf op net zoveel begrip rekenen als je voor je vriend(in) zou hebben?

Van alle mensen praten we nog het meest tegen onszelf.

Niemand zou het gek vinden dat we gespannen zijn als we samen zouden moeten leven met iemand die ons continu uitscheldt en bij alles wat we doen kleinerend commentaar levert. Als je niet zo aardig voor jezelf bent, kan je dus al snel een bron van stress worden voor jezelf..

Voorkom onnodige stress in je leven en probeer je eigen beste vriend te zijn: die geef je soms heus een peptalk of een schop onder de kont, maar je respecteert de grenzen die aangegeven worden en gaat daar op een opbouwende manier mee om. Op die manier help je vastgezette spanning in je lijf (en alle klachten die daarbij horen) te voorkomen. En het leven wordt een stuk aangenamer! 😊

Is dit nog niet zo makkelijk voor je en merk je dat er veel spanning in je lijf zit? Dan help ik je graag om die spanning weer los te laten. Body Stress Release helpt om vol veerkracht spanningsvrij te leven.

Cartoon van Lunarbaboon: http://www.lunarbaboon.com/home/
Deze cartoonist maakt leuke strips over positieviteit en mentale problemen

Je houd misschien ook van..