Body Stress Release en het doorbreken van de neerwaartse spiraal van emotionele overbelasting

We kennen het allemaal wel: je hebt een periode doorgemaakt waarbij er van alles op je af kwam. Een stressvolle periode op je werk, spanningen als gevolg van een relatiebreuk, een conflict met een collega of familielid waar je door van slag bent, vastzitten in een baan die niet bij je past, de schok van het verlies van een geliefde of intesieve zorg voor een kind of ouder die je heeft overbelast.

Allemaal situaties waarin emoties hoog oplopen. Niet alleen je psyche reageert hierop, maar ook je lichaam. Door de emotionele stress verstrakken je spieren. Als dat lang genoeg duurt, wordt die verstrakking blijvend. Je lichaam kan zich niet meer ontspannen. Naast alle emotionele stress heb je nu ook een lichaam dat stram, strak en pijnlijk is. Je slaapt niet goed meer. Dat maakt de situatie nog moeilijker, want je hebt juist ontspanning nodig om te herstellen van de periode van overbelasting.

Veel mensen raken hierdoor in een neerwaartse spiraal. Het is immers heel moeilijk om je geestelijk te ontspannen in een pijnlijk en gespannen lichaam. Body Stress Release kan helpen om die neerwaarte spiraal te doorbreken. Het helpt om op een zachte manier om de lichamelijke spanning weer los te laten en het proces van zelfherstel weer op gang te brengen.

Vaak brengt dit ook een emotioneel herstel op gang. Emoties die er waren toen de spanning werd opgeslagen in het lichaam komen weer aan de oppervlakte als de spanning door het lichaam wordt losgelaten. Zeker als je last hebt van onderdrukte emoties kan Body Stress Release daarom nuttig zijn.

Gun jezelf een lichaam dat vrij is van spanningen, zodat je je uitdagingen beter het hoofd kan bieden. Veel verzekeraars bieden vergoedingen voor Body Stress Release in hun aanvullende pakketten. Via deze link kun je opzoeken of dit ook voor jouw verzekering geldt:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/body-stress-release#vergoedingen

Je houd misschien ook van..