Body Stress Release en klachtenvermindering bij bestaande aandoeningen

Body Stress Release is geen wondermiddel. Het helpt om het lichaam vrij te maken van vastgezette spierspanning. De Body Stress Release-practitioner diagnosticeert niets en behandelt geen ziekten. Toch kan Body Stress Release mensen helpen met bestaande aandoeningen zoals artrose, versleten tussenwervelschijven, hernia’s en de ziekte van Bechterew.

Body Stress Release kan namelijk voor aanzienlijke vermindering van de klachten zorgen. Want deze aandoeningen doen namelijk pijn, en in reactie op pijn zal het lichaam spieren aan gaan spannen in een beschermende reflex. Het lichaam probeert zich hiermee te “wapenen” tegen de pijn.

Na verloop van tijd zet de spierspanning zich echter vast, wat leidt tot toename van de pijnklachten, verminderde coordinatie rond de aangedane gewrichten en het verstijven en samendrukken van weefsels.

Body Stress Release helpt om de vastgezette spierspanning weg te nemen waardoor de weefsels en gewrichten niet onnodig op elkaar gedrukt worden of verstijven. Dit geeft vaak aanzienlijke verlichting van pijnklachten en verbeterde beweeglijkheid, coordinatie en doorbloeding in het aangedane gebied. Energie die eerst besteed aan het vasthouden van spanning kan dan gebruikt worden voor herstel of activiteit.

Daarnaast werkt Body Stress Release ontspannend op lichaam en geest, wat helpt om beter te slapen. En dat komt de algehele veerkracht dan weer ten goede.

Body Stress Release kan dus het verschil maken tussen elke nacht woelen en draaien van de pijn en een goede nachtrust. Of tussen activiteiten vermijden en weer met beleid actief kunnen zijn.

In sommige gevallen blijkt een (gedeeltelijk) herstel toch mogelijk. Zoals bij deze client waarbij voor de start met Body Stress Release een flinke hernia en slijtage aan het ruggemerg te zien waren op de MRI (linkerfoto).

De rechter MRI is genomen na ongeveer 10 Body Stress Release consulten (slechts 2,5 maand later). Er is duidelijk te zien dat het lichaam zich grotendeels hersteld heeft. Het menselijk lichaam is enorm veerkrachtig als het niet belemmert wordt door vastgezette spierspanning!

Interesse in Body Stress Release? Ik help u graag in mijn praktijk in het centrum van Zoetermeer.

Bel of whatsapp: 06-23616165
E-mail: info@bsrbreedveld.nl

Je houd misschien ook van..