Hoe emoties voor (spier)pijn kunnen zorgen


Emoties als boosheid of angst zetten het lichaam aan om zichzelf te beschermen. Je spieren worden aangespannen om je uit een eventuele noodsituatie te redden. Als er echt gevaar is, is dat maar goed ook – het kan het verschil betekenen tussen leven en dood!

Helaas heeft je lichaam niet het denkvermogen dat je hersens wel hebben. Het kan geen onderscheid maken tussen wat er echt gebeurt en waar je alleen aan denkt. Je spieren gaan dus ook ‘aan’ als je alleen maar aan iets denkt waar je boos of bang van wordt.

Als dat te vaak gebeurt, krijgt het lichaam niet de kans om weer helemaal naar de ontspanning terug te gaan en blijft er telkens een laag spanning achter in de spieren. En spieren die te lang ‘aan’ staan, gaan op den duur zeer doen. Dat kost niet alleen energie, maar leidt ook tot nieuwe negatieve gedachten en emoties. Een heel vervelende negatieve cirkel, waar je soms maar lastig uit kunt komen.

Body Stress Release kan daarbij helpen door het lichaam aan te moedigen om de spanning weer los te laten. Zonder alle spanning in je lijf kun je je beter ontspannen en neemt de spierpijn af. Je krijgt weer energie voor leuke dingen zodat je weer positieve emoties kunt ervaren. Het leven voelt gewoon een stuk lichter zonder alle “emotionele bagage”!

Je houd misschien ook van..