Uit de praktijk: na jaren eindelijk van nekpijn af

Een vrouw van 35+ meldde zich bij mij met uiteenlopende spanningklachten. Al jaren had ze ernstige pijn en stijfheid in de nek. Daar waren ook spijsverteringklachten, allergieën en behoorlijke kortademigheid bij gekomen in de periode voorafgaand aan haar aanmelding.

We konden al snel merken dat de spanning in de nek en schouders sommige zenuwbanen flink had afgekneld. Ondanks de zachte aanrakingen tijdens de releases ervaarde ze na de eerste en tweede behandeling namelijk bij vlagen toegenomen pijn en flinke vermoeidheid. Gelukkig had ik haar tijdens de intake goed uitgelegd waarom dit kon gebeuren en dat het – hoe vervelend ook – wel een signaal is dat de behandeling aan slaat.

Dat bleek wel na de tweede behandeling: hoewel ze nog niet volledig van de pijn en stijfheid af was, voelden haar nek en schouders vrijer en lichter. De klachten begonnen te fluctueren en in ernst af te nemen.

Na de derde behandeling vertelde ze dat haar nek eventjes weer vast leek te gaan zitten, maar dat dit vanzelf snel weer los kwam. Toen de nek weer los was, merkte ze tot haar verbazing dat ze vrolijker, rustiger en minder moe was. Ze kon het niet goed omschrijven, maar ze voelde zich op alle vlakken was losser. Slapen ging ook beter.

Tussen de vierde en de vijfde behandeling had ze twee dagen knallende hoofdpijn, waarbij ze zelfs geen licht kon verdragen. Dit bleek achteraf een doorbraak, want sinds de hoofdpijn verdween, waren ook alle nekklachten en de kortademigheid weg.

Ze vertelde dat ze weer sjaaltjes en schoudertassen kon dragen. Haar nek en schouders deden altijd zo zeer dat ze dat al jaren niet meer kon. Ze voelde zich ook een stuk opgewekter, frisser in het hoofd, positiever en zelfverzekerder. En dat in ongeveer 6 weken tijd.

De darmklachten zijn naderhand verdwenen. Inmiddels zijn er 8 behandelingen geweest waarbij we de tussenpozen steeds langer laten en overschakelen op een “onderhoudsdosering” BSR. Zo zorgen we ervoor dat de spanning in haar lichaam niet te hoog meer oploopt en ze klachten vrij blijft.

Je houd misschien ook van..