Spit? BSR helpt!

Spit? Body Stress Release helpt!
Je bent al een tijdje wat stijf. Op een dag reik je naar iets dat op de grond is gevallen en klak! Het schiet in je rug. Daar sta je dan, half voorover gebogen zonder dat je overeind kan komen. Je hebt pijn, je benen gehoorzamen ineens niet meer en je kan nauwelijks meer bewegen in je rug. Alsof je in een dwangbuis bent gezet – alleen zit de dwangbuis aan de binnenkant van je lijf.

Hoe kan dit nu? En belangrijker: hoe kom je er weer vanaf?

Spit komt niet zomaar. Het is gevolg van lagen spanning die zich in je lichaam hebben vastgezet. Je lichaam probeert je tegen overbelasting te beschermen door op verschillende plekken spieren aan te spannen. Als die door de spanning niet goed meer kunnen bewegen zal je lichaam compenseren door om die verkrampte gebieden heen te werken – wat extra druk zet op de spieren die nog niet vast zitten. Die zullen op den duur ook verkrampen.

Als dat maar lang genoeg doorgaat, raakt op den duur alles overbelast. Dan is er nog maar een klein zetje voor nodig om alles als een soort domino-parcours om te laten vallen. Je lichaam trekt aan de noodrem. Rust nemen is ineens geen keus meer maar een verplichting, want alles zit vast.

Hoe kom je er dan vanaf?
Iedereen die spit gehad heeft, kan beamen dat dat zonder hulp wel even kan duren. Het lichaam zit zo vast dat het zichzelf niet meer goed kan reguleren. Door alle spanning komt er zoveel druk op zenuwen dat ze niet goed meer aan de hersens weergeven wat er in het lichaam aan de hand is.

Wat je nodig hebt, is een duidelijk signaal vanuit de verkrampte gebieden dat wél aankomt in de hersens, zodat die de herstelwerkzaamheden in gang kunnen zetten. Spieren moeten gaan loslaten, beschadigd weefsel moet hersteld worden en er moet opnieuw balans gevonden worden in de samenwerking tussen spieren.

Body Stress Release geeft dat duidelijke signaal. Door middel van tests bepaal ik waar en in welke richting de spanning zit en met de hand geef ik dan een duidelijke impuls die door de hersens wordt ontvangen. De hersens worden zich gewaar van de problemen en gaan aan de slag om het op te lossen. Dat gaat vaak heel snel. Mensen komen strompelend en krom als een hoepel binnen bij een eerste afspraak en kunnen vaak na een eerste release al een stuk beter lopen. Dat bespaart veel tijd en pijn!

In mijn praktijk heb ik een kantelbare behandeltafel. U hoeft dus niet op de behandeltafel te klimmen en uw gewicht wordt geleidelijk herverdeeld over uw wervelkolom.

Interesse? Neem contact op via 06-23616165 of info@bsrbreedveld.nl

Je houd misschien ook van..