Uit de praktijk: leeftijd zegt niet alles


Ieder lichaam is anders, de één merkt heel snel het effect van de behandeling, bij de andere kan het een paar behandelingen duren. Leeftijd zegt daarbij niet alles. Dat blijkt wel uit het verhaal van een dame van 75 die zich bij mij meldde met behoorlijk wat klachten, zoals algemene stijfheid, pijn in knie en benen, duizeligheid, kortademigheid, prikkelhoest met veel slijm in de keel en brandend maagzuur. Ze kon haar nek ook al jaren niet goed bewegen, met name aan één kant bleef ze steken.

Na de eerste behandeling merkte ze tot haar verbazing dat ze zich een stuk losser voelde en haar nek weer helemaal kon bewegen naar beide kanten. Ze kon weer vrij ademen en in het korte tijdsbestek van de behandeling was het slijm in haar keel verdwenen. De prikkelhoest bleef vervolgens weg.

Na de tweede behandeling (dag 4) constateerde ze dat de pijn in haar knie was verdwenen. Die kwam een dag later weer terug, dit keer wat heviger dan voorheen. Dat bleef zich afwisselen.

Na de derde behandeling (dag 11) was het brandend maagzuur verdwenen. Klachten aan de benen wisselden elkaar steeds sneller af en de periodes dat de pijn weg was gingen steeds langer duren.

Tussen de vierde behandeling (dag 21) en de vijfde behandeling (dag 66) zat door omstandigheden wat langer dan de bedoeling was geweest. Een week of drie na de vierde behandeling merkte ze dat sommige klachten, zoals de prikkelhoest, weer terug begonnen te komen. De duizeligheid, spanning in de nek, schouders en kaken en het brandend maagzuur bleven wel weg.

Tussen behandeling vijf (dag 66) en zes (dag 91) waren er wat problemen met buik en blaas, vermoedelijk als gevolg van een griepje. Ze had moeite met uitplassen, waardoor ze vaak moest plassen en dan kleine beetjes plaste. Dat bleek gelukkig snel verholpen; direct na de behandeling kon ze weer normaal plassen (en dus ook rustiger slapen, aangezien ze er niet zo vaak meer uit hoefde ‘s nachts).

Inmiddels gaat alles een stuk beter en daarom gaan we nu op zoek naar wat een goede “onderhoudsdosering” BSR is zodat ze in de toekomst klachtenvrij kan blijven.

Je houd misschien ook van..